maanantai 26. helmikuuta 2024

Ketä meitä on töissä Kainuun Museolla? Mitä kaikkea täällä tehdään? Osa 1. museoassistentti ja arkeologi

 

Tässä kirjoituksessa esitellään Kainuun Museon, eli alueellisen vastuumuseon työntekijöitä ja lyhyesti heidän ammattejaan ja työn arkea.

Kainuun Museossa työskentelee vakituisesti yli kymmenen ihmistä ja museolla voi olla henkilöitä myös määräaikaisessa hanketyössä tai vaikkapa kesätyössä. Museoon mahtuu siis monenlaisia tehtäviä ja tehtävänimikkeitä.


Museoassistentti

Museoassistenttimme on se, kenet näette yleensä asiakaspalvelupisteellä arkisin. Hän pitää huolen myös museokaupasta ja sen valikoimasta!

Lisäksi museoassistentti hoitaa Kainuun Museon graafisen suunnittelun, joten hänen kädenjälkensä näkyy monessa kohti myös yleisölle.

Museoassistentti auttaa myös tapahtumien ja näyttelyiden toteuttamisessa aina tarvittaessa!

Museoassistentti työstämässä näyttelymateriaaleja.

Arkeologi

Kainuun Museon arkeologin työpäiviin mahtuu niin toimistohommia kuin kenttätehtäviä.

Arkeologin työajasta suurin osa kuluu viranomaistehtäviin, joilla tarkoitetaan esimerkiksi lausuntojen antamista tuulipuistoihin ja metsänkäyttöön liittyen. Erityisesti kesäisin arkeologi tekee myös kenttätöitä. Kenttätöitä voivat olla muun muassa erilaisten kohteiden tarkastaminen maastossa ja kaivaustöiden valvonta. Lisäksi arkeologi vastaa kansalaisten kysymyksiin ja löytöihin sekä ohjaa löydöt tarvittaessa eteenpäin Museovirastolle. 

Viranomaispuolta tarkastellessa Kainuun Museon arkeologi on ainut laatuaan Kainuussa. Tästä syystä Museovirasto ja sieltä saatava tuki ovat arkeologille erityisen tärkeitä.

Arkeologiset kaivaukset Sotkamon Kiikarusniemessä elokuussa 1994. Kuva: Kainuun Museo, Antti Mäkinen

Teksti: Kainuun Museon henkilökunta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti