maanantai 6. kesäkuuta 2016

Käöhän kahtomassa

Niinpä se taas on kalenteri kääntynyt kesäkuun puolelle ja paikallismuseotkin availevat vähitellen oviaan uudelle kesäkaudelle. Kainuun museoissa on näin perinteisesti kesäkuun alkupuolella, juhannusviikkoa edeltävällä viikolla, vietetty museoviikkoa Käö kahtomassa. Tällöin monet paikallismuseoista avaavat ovensa jälleen talven jälkeen ja toivottavat kesäiset kulkijat tervetulleiksi museoon. Ja eipä tehdä poikkeusta tänäkään vuonna: Kainuun museoviikko järjestetään tuttuun tapaan 13.–19.6. välisenä aikana.

Tänä vuonna museoviikon ohjelmasta löytyy niin yleisöopastuksia ja avoimia ovia kuin lapsille suunnattua ohjelmaa. Mukaan on saatu perinteisten museokohteiden lisäksi Kainuun rajavartioston perinnehuone, jossa järjestetään avoimet ovet museoviikon kunniaksi tiistaina 14.6. Kannattaa siis tutustua, nyt kun on mahdollisuus.

Kuten jo viikon nimikin kertoo, tarkoituksena on kannustaa sekä kainuulaisia tutustumaan oman kotipaikkakunnan museoon että tarjota ulkopaikkakuntalaisille katsaus kainuulaiseen kulttuuriperintöön ja -tarjontaan.

Tarkemmat tiedot museoviikon ohjelmasta löydät muun muassa täältä: http://www.kajaani.fi/sites/default/files/museoviikon_2016_juliste_pieni.pdf

Jos et kuitenkaan kaiken kiireen keskellä ehdi museoviikolla vierailla museoissa, niin eipä hätää, museothan pitävät ovensa avoinna aina heinäkuun loppupuolelle saakka, toiset jopa elokuun puolellekin. Ajantasaiset aukioloajat saat tarkastettua kätevästi esimerkiksi täältä:

Näillä eväillä siis julistamme jälleen mukavan museokesän avatuksi! Lähehän sinähi kahtommaan!

Määkin käyn museoissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti